Detoxa enkelt med nytt koncept

Hälsa

4 minuter

Att detoxa kroppen med juicekurer är en växande trend. Filippa Salomonsson driver företaget Raw Clarity Cleanse, som säljer kompletta, ekologiska juicepaket för den som vill rensa kroppen och kickstarta ett nytt och sundare liv. Filippa är även hälsoredaktör på Sofis Mode och driver bloggen Raw Clarity på Aftonbladet Wellness. 

Raw_Clarity_Cleanse_1_-_Jesper_Orrbeck_Photography

Hur kom det sig att du började arbeta med mat och hälsa?
Jag hade en trasig relation med mat som började när jag var tonåring. Jag älskade inte mig själv tillräckligt och började äta mindre för att gå ner i vikt. Det ledde till många år med emotional eating och restrictive eating. Till slut orkade jag inte längre leva så och valde att ta tag i min situation. Vid den tiden började raw food att vinna mark. Det blev ett sätt att äta som hjälpte mig att få klarhet. Det är därför min blogg och min hälsoplattform heter Raw Clarity.

Vad är egentligen en juice cleanse och varför är det bra?
Den största fördelen är den otroliga näringsboost som det ger kroppen. Det kan vara svårt i vardagen att få i sig den mängd grönsaker våra kroppar egentligen behöver. Våra juicer består till en stor del av grönsaker och till en mindre del av frukt. En juicekur hjälper kroppen att eliminera gifter - tänk därför på att använda ekologiska juicer. Under vår detox dricker man en kombination av juicer och en nötmjölk. Varje juice är märkt med en siffra på locket så att du vet i vilken ordning de ska drickas. Vi rekommenderar en juice var tredje timme, men det viktigaste är att du lyssnar på din kropp.

Varför är det bra att kombinera en detoxkur med bastubad?
Det är bra att svettas under en detox, det hjälper kroppen att rensa. Huden är vårt största organ och vi glömmer ibland bort att den hjälper till att eliminera det som inte kroppen behöver. Infrared sauna ger en ännu djupare rensning.

Hur ser du på avkoppling och återhämtning?
Avkoppling är väldigt viktigt. Jag tror att glädje och balans är vad vi alla söker och man får jobba för båda delarna. Jag är utbildad vid Institute of Integrative Nutriton och jag ser på hälsa ur ett bredare perspektiv – jag tittar inte bara på mat och träning när jag coachar, men också relationer, mindset och karriär. Alla bitar är lika viktiga.

Har du några tips för att nå den där efterlängtade balansen?
Vi behöver stanna upp oftare och bli medvetna om våra prioriteringar och om hur vi använder vår tid. Vi måste våga fråga oss själva hur vi mår och vad vi känner oftare. Jag rekommenderar att man skriver frågan ”Vad vill jag ha nu?” på ett papper, för att se vilka svar som kommer upp. ”Slow down and listen”. Jag kallar hjärtat för vårt inre GPS system. Men vi måste lyssna på det för att få vägledning.

Vad gör du själv för att slappna av och ladda batterierna?
Jag har olika sätt som jag använder för att koppla av; meditation, yoga och promenader med ljudböcker. Min favorit just nu är Embracing change med Louise L. Hay.

 

Raw_Clarity_Cleanse_-_Basic_Clearing_Level_1